Home > Wat doen we > Assertiviteitstraining


Assertiviteitstrainingen

Wat is het?

Kort gezegd: op een aardige en duidelijke of duidelijke en aardige manier aan de ander kunnen vertellen wat je voelt, wat je denkt en/of wat je wil. Om dit te kunnen is het onder andere nodig dat je je gelijkwaardig kunt voelen aan de ander. En dat je weet wat je denkt, voelt en wilt.

Voor wie?

Het kan gaan om situaties op het werk, thuis, met vrienden, familie waarin:
- Je moeite hebt om nee te zeggen waardoor je regelmatig in de problemen komt,
- Je bijvoorbeeld overbelast voelt,
- Je het lastig vindt om kritiek te geven en/of kritiek te ontvangen,
- Je moeite hebt om complimenten te geven en/of te ontvangen,
- Je het moeilijk vindt om je mening te geven,
- Je bij conflicten vaak maar toe geeft omdat je bang bent de relatie te verliezen,
- Je regelmatig contacten uit de weg gaat omdat je denkt dat de ander niet op jou en wat je te vertellen hebt zit te wachten,
- Je eigen vaak schuldig voelt maar het niet bent,
- Je vaak zo bezig bent met wat anderen denken/voelen/willen dat je niet meer stilstaat bij je eigen behoeften/ideeë
En als je merkt dat je als gevolg van bovenstaande situaties (en andere soortgelijke) merkt dat je van binnen steeds meer gespannen raakt in de contacten me anderen.

Door wie?

De training wordt gegeven door Caroline Jurcka.

Hoe?

De training vindt plaats in een groep van minimaal 6 tot maximaal 10 personen. In iedere bijeenkomst zal een specifiek thema behandelt worden en een specifieke vaardigheid. De vaardigheden worden direct tijdens de training geoefend en met behulp van huiswerkopdrachten ook tussen de bijeenkomsten in.

Resultaat?

Het is vooral een training om je assertieve vaardigheden uit te breiden. Tegelijkertijd neemt hiermee je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen vaak toe. En ja de kans wordt groter dat je krijgt wat je wil in goede harmonie.

Waar en Wanneer?

Op dit moment worden zijn er geen trainingen gepland.
Voor een assertiviteitstraining verwijzen wij u naar Stichting De Wering. Wilt u een cursus op maat, neem dan contact met ons op.


Wat kost het?

Voor prijsopgaaf neem a.u.b. contact met ons op. Ter indicatie de kosten van de laatste cursus waren €650 per training p.p. van tien avonden (inclusief cursusmateriaal). Soms is (deels) vergoeding mogelijk via de verzekering. Ook kun je bij je werkgever informeren naar mogelijkheden om aan de kosten bij te dragen. De training kan immers ook bijdragen aan het vergroten van je persoonlijke effectiviteit in werksituaties.

Aanmelden?

Voor meer informatie bel 06 - 126 345 07 of stuur een email naar